SubstChim

Numarul total de intrari in baza de date : 153 .
Numar de rezultate pe pagina :

Bio-curăţare pentru piese de construcţii

Părţi din oţel pentru zincare în special pentru sectorul construcţiilor şi în aer liber, cum ar fi grilaje, stâlpi, balustrade, scari, garduri, etc sunt curăţate de uleiuri, praf, protecţie la coroziune., amenzi rugina, de reziduuri de sudare şi de metal. Curăţare se realizează printr-un proces de curăţare biologic într-o instalaţie imersie multiple (decaparea integrate, flux şi galvanizare). Curăţenie se face într-o statie de epurare descentralizate integrat în linia de producţie. Proces este scufundare de curăţare în 7 paşi către folosind o baie de scufundare: 1. degresarea, alcaline. agent de 3%, 60 ° C, mai curat apoase, alcalin (pH> 11) [Mediu: Bio NA 45 + NaOH], agitaţie suflare de aer 2. bio degresare 45 ° C, mai curat apoase, alcalin (pH> 11) [Mediu: Bio NA 01], agitaţie acelaşi 3. pre-decapare, diluarea. HCl, apoasă curat, moderat acid (pH 3-6) [Mediu: acid clorhidric] 4. decapare, diluarea. HCl, apoasă curat, moderat acid (pH 3 -6) [Mediu: acid clorhidric] 5. clătiţi-decapare diluarea. HCl, apoasă curat, moderat acid (pH 3-6) [Mediu: acid clorhidric] 6. clătire, apa de la robinet 7. flux, nu mai curat Hereafter uscare şi de electrizare a plantelor de imersie consta din 12 bai / camere, baie 1 pentru degresare alcalină, baie 2 pentru degresare biologice / clătire şi, în acelaşi timp de tratament biologic pentru o baie (a realiza o operaţiune de viaţă aproape nedeterminată în timp ce deşeurile este minim şi a apelor reziduale este niciunul). Băi următoarele / camere sunt pentru decapare, clătire, picura, galvanizare şi răcire în jos. Baia de galvanizare este incalzita de arzatoare gaz, excesul de căldură este folosit de evacuare prin intermediul schimbătoarelor de căldură pentru încălzire băi celelalte. Planta poate fi, de asemenea, utilizat pentru galvanizare şi pentru toate tipurile de acoperire. Există, de asemenea, ateliere de galvanizare tratarea piese turnate din fontă cu această metodă şi galvanizare le ulterior.

curăţarea cu laser de garnituri de frână înainte de acoperire cu pulberi

Plăcuţe de frână din otel sunt curăţate de oxizi şi de reziduuri organice minute automat în linia de producţie. De curăţare se face cu un laser solid-state (120 W), cu un feed fibră de sticlă pentru instrument optic acţionate manual; pot fi, de asemenea, fixate în maşini automate (de asemenea, în 500 W disponibile). Un agent de curăţare nu este necesară. Ulterior, vopsire sau acoperire cu pulberi.

curăţarea cu laser de fiare Waffle

Irons Waffle într-o linie de copt din otel sunt curăţate în timpul coacerii operaţiune din reziduuri de la copt. Curăţenie este efectuat în mod automat de un laser solid-state. Un agent de curăţare nu este necesară. formele anterioare au fost curăţate cu Na2CO3 sau prin periere. După curăţare procesului de coacere este continuat.

Curăţarea roţilor vierme de vibraţii înainte de montarea

Worm roţile din alamă pentru unelte de ridicare auto fereastră este curăţată de la tăiere uleiuri si chips-uri. Piesele sunt hrănite în mod automat într-o roată în cazul în care ajunge în camera de vibraţii (VT-HR 200). Piesele sunt vibrate prin magneţi electrice. Off zdruncinat dirts sunt epuizate de un sealer canal lateral Nici un agent de curăţare este utilizat. Uleiurile îndepărtat de tăiere a reveni la staţiile de tăiere pentru utilizarea în continuare. Apoi roţile vierme sunt automat evacuate şi transportate la pasul următor de fabricaţie.

curăţare Intermediar de recirculare aer-sistem sufla

Masina cilindru şefii din alu-Aloys sunt curăţate intermediară de răcire şi lubrifianţi chips-uri. Echipament este o linie de recirculare aer sufla-sistem pentru curăţare fără orice agent. Utilizarea sistemului de auto-produs aer puternic compactate de sealer canal laterale (opţional: aer comprimat pentrur complicate şi dificil accesibile găuri şi golirea de componente scooping de "roată sală de gimnastică"-cotitură antiderapant). După curăţare a cilindrilor masina supuse în continuare tratarea mecanică. părţi anterioare au fost suflate manual off cu aer comprimat. Noua metodă economiseşte timp şi energie.

Bio stand spalare pentru obiecte mici

obiecte mici de întreţinere / reparare a făcut (de exemplu, capete de cilindru) din oţel, fontă, aluminiu, alama sunt curăţate de uleiuri, unsori şi amenzi pe o spalare stand cu ajutorul unui echipament cleaner.The bio folosit este o spalare Bio stand - BIO-Circle - inclusiv de încălzire şi pompa. Agent de curatare este un agent de curăţare apoase, neutru (pH 5,5 la 8,5) [Mediu: Bio-Circle L].] Curatare este făcut de mână (folosind cârpe, etc perii în plus După curăţare piesele sunt. reasamblate.

Jet piese de motor microphase de curăţare pentru a permite detectarea fisurilor

, După demontarea de motoare cu reacţie părţi trebuie să fie curăţate: piese din otel inoxidabil (0,1 kg şi 80 mm diametru), piese din aliaj Nickelbase (20kg, de 550 mm diametru), piese de la Titan. Curăţenie se face in 3 pasi de un sistem de micro fază într-o instalaţie spray-o cameră. Agenţi de curăţare sunt: ​​Cleaningstep: 1 fază Micro Sistem de curăţare [Mediu: ZESTRON VD 200] Cleaningstep: 2 Micro faza de curăţare sistem [Mediu: ZESTRON VD 200] Cleaningstep: 3 Nu mai curat [Mediu: Nici un agent] După curăţare a părţilor trebuie să fi măsurate, testate şi inspectate pentru fisuri. Sistemul MPC este un mediu de precizie curăţarea mpiese de etal. Acesta este pe bază de apă şi constă în funcţie de producător dintr-un amestec uniform de fierbere de compuşi polari şi non-polare. Diluţie este de obicei 10%. 1. De temperatura a crescut şi fazele agitaţie micro sunt formate. 2. Aceste faze elimina murdăria de pe suprafaţa şi transferuri-l în zona înconjurătoare. Astfel, murdăria nu este legat de componentele de curăţare. 3. Astfel contaminats poate fi uşor filtrate din baie şi ciclurile de viaţă extrem de lungi de baie poate fi atins. Baie poate fi controlat prin monitorizarea indicele de refracţie. A se vedea reviste germane profesionale: iotă (11/2006) şi mo (11/2006)

Curăţarea de capete de cilindru exprimate prin tehnologie shockwave

Cilindru şefii din aluminiu este curăţată după turnare. De contaminare este turnat nisip, smoothener şi chips-uri. Pentru acest proces de curăţare tehnologia unda de soc se aplică, care utilizează un condensator de descărcare de gestiune bruscă subacvatic. Unda de şoc astfel produsă este transmisă prin apă şi curăţăpiese foarte complexe şi înguste interioare ale pieselor turnate, în care, de asemenea, blocată cipuri a putut fi găsit. 1. pas este de curăţare parte cu tehnologie shockwave într-o baie de apă, 25 sec pentru fiecare parte. 2 pas este clătirea parte, prin mutarea în jos în baia de aceeaşi. Este un proces automat acţionat de un robot.

Curăţarea de roboţi de sudură cu rezistenţă pelete de CO2

Roboţi pentru sudarea prin rezistenţă de piese de caroserie (plus dispozitive corespunzătoare şi facilităţi de transport) sunt curăţate de zgură şi împroşcate. Materialul este din oţel şi oţel zinkplated. Părţi este curăţată de o maşini de sablare mobile (Hydroblast Ciclul 16-4) pentru pelete de CO2 de gheata uscata operate de aer comprimat (10 W, 4-16 bar), inclusiv un ltr 30. container, care este umplut manual dintr-un recipient izolat termic.

Curăţarea rolelor de la tăiere muri prin jet de apă sub presiune

Role de la tăiere muri (de exemplu, pentru mufe de fabricaţie cu multe ace) din otel inoxidabil, cupru sau aliaje de cupru cositorit sunt curăţate de uleiuri stantare zbura de colo-colo şi staniu. Echipamentul folosit este de înaltă presiune sistem cu jet de apă (SpoX SP-HP) pentru curăţarea rolelor de la ştanţare şi rolă folii-pentru-tambur. Cu jet de apă este integrată în linia de producţie folosind doar apă la robinet. Al doilea pas este de uscare cu aer comprimat. După aplicarea curăţare de plastic sau de sudare.

Curăţarea pieselor de schimb motocicleta cu esteri, la o spălare stand

Motocicletă repararea de piese este curăţate într-o stand spălare mic cu pompa si rezervor de stocare. Murdărie este praf, ulei mineral, unsori, funingine, gudron, amenzi metal, oxizi, nisip şi sare. Curăţare se face manual (folosind cârpe, etc perii în plus). Agentul este esterii acizilor graşi şi (micro) emulsii [Mediu: Estisol 242]. După aceea, reparaţii şi montaj.

Lift şine de curăţare cu esteri

Rails pentru ascensoare (ascensor guidding, greutăţi balancings şi pauze) din otel este manualle curăţate de la corrosionprotection (tectyl), uleiuri, grasimi, praf, nisip şi rugina folosind esteri ştergere cu cârpe de bumbac. Ulterior şine sunt asamblate şi montate. Curăţenie se face prin witho mânăut orice echipamente tehnice (doar cârpe, perii etc). Agentul este folosit ai acizilor graşi şi (Mircea) emulsii [Mediu: Estisol 242]. Cârpe de bumbac înmuiat sunt colectate de către RWE (eliminare). Înainte de curăţare la rece a fost folosit, dar în 1999 santier vrut sa folosit o alternativă mai bună.

Sablare de coca navei cu granule de gheata de CO2

construit de curând navele din otel acoperit cu grund sunt curăţate de reziduuri, oxizi şi funingine de la tăiere şi sudare cu gaz care utilizează pelete de CO2 şi un echipament manual de sablare (presat aer operat), apoi o altă vopsea de protecţie la coroziune este aplicată. Pe suprafeţele exterioare ars în oxid de fier a to fi eliminate prin polizor unghiular, aceasta este o cerinţă stabilită de către furnizorii de vopsea. Navele în interiorul corpului (cabine, etc); suprafata de 300 m2, este curăţată în timpul turei de noapte. Echipamentul folosit este Cryomax, CO2 echipament manual de sablare acţionat cu aer comprimat. Înainte de sablare fost folosit ca o metoda de curatare.

Santierul Naval - Curăţătorie de piese de mici dimensiuni de la reparaţii cu esteri.

obiecte mici de la lucrări de reparaţii şi întreţinere într-o curte navă de exemplu, rulmenti, carcase, şuruburi şi foi de otel sunt curăţate de lubrifianti, uleiuri, amenzi de metal şi nisip de esteri ai acizilor graşi pe un stand de spălare, ulterior, piesele sunt reasamblate. Înainte de a curăţa piesele sunt dezasamblate. Piesele sunt curatate de mână în washst oşi cu pompă de picior electrică (folosind cârpe, etc perii în plus). Agent de curatare este de ai acizilor graşi şi (Mircea) emulsii [Mediu: Estisol 242]. După clenaning elementele supuse asamblare / montare, de măsurare, testare, reparare sau întreţinere. Utilizate până agent amestecat cu murdărie merge înapoi la furnizor şi sunt incinerate.

Cabluri fără plumb, PVC şi ftalaţi.

Acest exemplu este un extras din broşura: "substanţe chimice periculoase, poate fi înlocuit", din partea Consiliului ecologică în Danemarca. Puteţi descărca broşura de la link-ul indicat în "Informaţii suplimentare sau literatura". cabluri NKT au 3 site-uri de producţie în Danemarca produc diferite tipuri de cabluri. Materialul cel mai frecvent utilizate de izolare pentru cabluri de instalare în timpul ultimilor 50 de ani a fost stabilizat din PVC de plumb şi dedurizată de ftalaţi. În 1993 NKT-cabluri a fost în măsură să prezinte în premieră mondială fără plumb PVC cablurile de instalare. În 2001 acest punct de vedere legal a fost urmată deo interdicţie privind cablurile care conţin plumb. materiale concurent la acest proces de eliminare, la foc intarzierea au fost dezvoltate ca alternative la PVC utilizate în cablurile de instalare şi în fire flexibile. În 2002, NKT-cabluri a primit un premiu de mediu ale UE în categoria "produse verzi", din cauza muncii lor pe produsele din PVC şi fără halogen-free. În 2001, sârmă şi întregul sistem de cablare a fost transformată într-o ftalat - versiune halogen liber şi. Doar un număr redus de produse conţin încă material PVC pentru motive competitive. În 2004, înlocuirea PVC a ajuns la un nivel de mai mult de 40%.

Alternative la erbicide în livezile de mere

Erbicide sunt folosite pentru controlul buruienilor în rândul copac în livezile de mere. Unele alternative la erbicide au fost dezvoltate, dar efectele lor asupra producţiei de fructe, de calitate şi creşterea copac nu au fost studiate până acum. Scopul proiectului a fost prezent pentru a studia posibile alternative la erbicide şi potenţialele lor în ceea ce priveşte efectul asupra randamentului şi calităţii, precum şi asupra florei naturale şi râme. Un studiu cu soiul "Elshof" a fost înfiinţată ca o livadă tradiţională comparat tratamentul erbicid cu 9 metode alternative, inclusiv de control netratate, plivitul mecanic cu grapă rotor în rând, tăierea buruienilor de o masina de tuns iarba, culturilor de acoperire ca: iarba, Tagetes erecta sau hop medick (Medicago lupulina), sau să acopere material ca: polipropilenă negru (MyPex), lână hârtie sau paie viol. Efectele 9 metode asupra randamentului de fructe şi de calitate, a florei şi râme au fost determinate, în comparaţie cu tratamentul erbicidul într-un studiu de doi ani, aplicarea irigare zilnic sau săptămânal. Rezultatele arată că metodele alternative ca acoperirea solului cu paie viol sau polipropilenă negru (acoperire cu strat protector) pot fi utilizate fără efecte negative asupra calităţii şi a randamentului în condiţii optime ca în procesul de faţă. Mecanice chinuitor, culturilor de acoperire ca Tagetes, Medicago sau a randamentului redus când iarba de irigare a fost realizat de zi cu zi, dar nu efecte negative s-au găsit atunci când irigarea săptămânal cu suma totală de aceeaşi apă. Tăiere buruienilor nu a putut rdegaja concurenţei din partea buruienilor la frecvenţa şi metoda utilizată în proces, iar randamentul a fost redusă. Randament a fost redusă atunci când acoperirea cu lână de hârtie, independent de programul de irigare. Probabil competiţia pentru azot ar putea fi motivul şi, mai mult material stricat, devenind astfel mai puţin eficientă în al doilea an. Temperatura aerului nu a fost niciodată sub 0 ° C în timpul perioadei de înflorire, şi, prin urmare, nu îngheţ daune pe flori a fost observată. daune rozătoare (şoareci de exemplu), pe copaci a fost o problemă majoră în unele tratamente, în special cu Tagetes şi capac din polipropilenă. Râme prosperat sub violul paie spre deosebire de polipropilenă în negru şi în tratamentul cu rascolitoare. În al doilea an de studiu mai multe specii de plante au fost găsite în teren irigate pe săptămână decât în ​​complot primirea irigare de zi cu zi. Acoperire cea mai mare a fost în control netratate şi în tratamentul Medicago şi cea mai mică în erbicid tratate parcele. dorinţa consumatorilor de a plăti suplimentar pentru mere cultivate fără erbicide a fost testat într-o evaluare a mărfurilor non-comercializate cu ajutorul unui chestionar. Ancheta a arătat, că consumatorii au fost pregătiţi să plătească o taxă suplimentară între 2,9 DKR. şi 4,14 DKR. per kilogram de mere, în cazul în care nu au fost folosite erbicide. Estimările au arătat că unele dintre metodele alternative care nu ar costa mai mult decât utilizarea de erbicide, bazate pe calcule din agricultură şi în cazul în care condiţiile în calculele au fost dreapta.

Deca-BDE şi Alternative în echipamente electrice şi electronice

Cererea de pe piaţa mondială pentru Deca-BDE în 2001 a fost de aproximativ 56100 de tone. Cererea de pe piaţă în Europa a fost 7600 de tone, considerabil mai mici decât cererea în cele două Americi şi Asia. O parte semnificativă a volumului este folosit în echipamentele electrice şi electronice (EEE). Substituirea de Deca-BDE într-o cerere polimer specificat poate avea loc în principal la trei niveluri: 1. Deca-BDE poate fi înlocuit de un alt material ignifug cu proprietăţi adecvate fără a schimba răşină. 2. Material plastic, adică răşină cu substanţe ignifuge şi alţi aditivi, poate fi înlocuit de un alt material plastic (inclusiv copolimerii) cu proprietăţi adecvate. 3. Nevoia de încetinire a flăcării poate fi eliminată prin modificări de proiectare, sau întregul produs poate fi înlocuit de un alt prodUCT cu performanţă adecvate. În acest studiu o "alternativă" este definit ca un material ignifug, care se pot substitui Deca-BDE pentru o aplicaţie specifică. 25 încetinire a selectat flacără şi tipuri de plastic în care fiecare poate fi folosit este listat. Acest studiu nu a identificat nici o cerere de Deca-BDE în echipamentele electrice şi electronice pentru care înlocuirea nu este posibilă, din punct de vedere ştiinţific sau de vedere tehnic. Pentru toate materialele şi componentele EEE care utilizează în prezent Deca-BDE, punct de vedere tehnic alternative acceptabile sunt disponibile pe piaţă. Utilizarea pe scară largă de alternative, şi de disponibilitatea componentelor EEE fără Deca-BDE, este indicat de faptul că un număr mare de producători din lume majore ale EEE au eliminat treptat utilizarea Deca-BDE în produsele lor.

Frână de curăţare

Compania de colectare a deşeurilor dorit pentru a reduce cererea de solvenţi organici şi a încercat să acopere frânele cu plastic si curatati-le de aer comprimat, prin care un aspirator de praf eliminate. Dar încă de praf a intrat în atelier, astfel încât managerul garaj cautat alternative mai departe şi testate de spălare cu apă caldă în 2002. De atunci, compania foloseste maşină mică. Investiţia iniţială achitat după aproximativ un an şi jumătate.

Alternative la care conţin clor-lubrifianţi pentru exigente prelucrarea metalelor din oţel inoxidabil şi titan

Următorul text este extras din raport: de cartografiere şi dezvoltarea de alternative la lubrifianţi clor în industria metalelor (KLORPARAFRI), de mediu Proiect nr. 1039, Agenţia Daneză de Protecţie a Mediului, 2005. În ultimul deceniu, un număr de proiecte au fost realizate în industria metalelor danez care vizează găsirea de alternative la lubrifianţi clorurate pentru prelucrarea metalelor. Astfel, a existat o reducere substanţială în utilizarea de lubrifianti cloruraţi de către utilizatori daneză scară largă în industria metalelor. lubrifianţi Cloruraţi pentru operaţii de tăiere fi măcinarea, şurub-taiere si de foraj au fost complet înlocuite. Cu toate acestea, pentru operaţiunile de non-tăiere, cerând în special în procese, cum ar fi formarea din oţel inoxidabil şi titan, lubrifianţi clorurate sunt încă utilizate pe scară largă. Acest lucru este din cauza lipsei de punct de vedere tehnic satalternative isfying până în prezent. În acelaşi timp, nevoia pentru lubrifianţi pentru a fi utilizate în foarte dificile condiţii de producţie este în creştere datorită cererii pentru materiale şi de economisire a energiei, creşterea productivităţii şi îmbunătăţirea calităţii. Obiectivele specifice ale proiectului sunt de a harta existente neclorurate alternative lubrifiant pentru metale grele formare, pentru a testa punct de vedere tehnic de performanţă lubrifiante de alternative lubrifiant selectate, pentru a evalua starea de sănătate şi la mediu ale lubrifianţi alternative şi, dacă este posibil, să se dezvolte alternative promiţătoare lubrifiant pentru producţie. Concluzia generală a proiectului este că dezvoltarea în continuare a non-lubrifianţi clor pentru metale grele care fac rămâne în scopul de a obţine alternative punct de vedere tehnic care îndeplineşte în acelaşi timp îmbunătăţind în acelaşi timp de sănătate şi de proprietăţile de mediu.

solide ecologic alternative la compuşi PFOS şi PFOA

Următorul text este extras din raport: mai multe alternative ecologice la PFOS-compuşi şi PFOA. Proiect de mediu nr. 1013, 2005, Ministerul danez al Mediului, Agenţia de Protecţia Mediului. Link la partea de jos a exemplu. Acest proiect a fost iniţiat de către Agenţia Daneză pentru Protecţia Mediului, ca parte a Programului pentru produse mai curate, Zonă 1.7 Colectarea de cunoştinţe şi de cartografiere alternative la substanţele problematice. Raportul conţine informaţii despre cele mai noi properties, utilizarea şi apariţii de PFOS, PFOA şi compuşi înrudiţi polyfluorinated. În plus, pentru o căutare şi o evaluare preliminară a alternativelor posibile pentru aceste tipuri de substanţe chimice au fost efectuate. Raportul se concentrează în principal asupra situaţiei daneză, dar poate fi, de asemenea, o contribuţie la PFOS / PFOA discuţii la nivel european. Astăzi, cele mai mari zone utilizarea compuşilor PFOS bazate pe par a fi: de curăţare agenţi de curăţare sticla Ceară şi podea lustruit industriei fotografice de fabricare a semiconductorilor de tratare a metalelor de suprafaţă

Numar de pagini :  1 2 3 >  Last ›